Our studio is Covid-19-Ready! Our team is remote working, remote zooming, and we are ready for your call – take care everyone x

elizabeth st warehouse

elizabeth st warehouse is a contemporary officer conversion of a red brick warehouse building in the heart of the northern Melbourne CBD. Located next to our City Gable, the design maximises its impact on the streetscape through a considered reworking of the facade, creating a new and layered architectural language of recessed, protruding and sky-windows united by the black steel fames anchoring them to the facade.

A new lobby is created at the east end, providing flexibility to the tenancy options and creating a vertical spatial connection that connects visually to the sky. A timber stair adds warmth to the material palette,  verticality is enhanced through the stainless steel balustrade,  and a glazed lift builds on the architectural language established by the facade, building a patterned layering of reflections of light, the sky and the facade within.

Site Area:

500m2

Location:

Melbourne, Victoria

Year:

2019