Share
Scroll down

Our latest news...

Index for News Items

Utilising principles of adaptive reuse and sensory design, Little Richardson uses scenographic, formal and haptic strategies to respond to the urban streetscape.

Read more
01.

TIDA Australia – Architect-designed Kitchen – Runner-up – mcmahon and nerlich – Little Richardson

Read more
02.

The roof of the new pavilion appears to float above the linear form of the house, with highlight glazing on all sides bringing an abundance of natural light and a startling transformation to the dwelling.

Read more
03.

Utilising principles of adaptive reuse and sensory design, Little Richardson uses scenographic, formal and haptic strategies to respond to the urban streetscape.

Read more
04.

“The Lantern” – a double-height glazed dining room that links ground floor with first floor, serves an upper level mezzanine and bedroom wing,  bringing controlled east, north and west light deep into the heart of the dwelling.

Read more
05.

The design evolved as a series of overlapping timber screens and slats with an enclosing cement panel skin. Timber portals and timber screens overlap with a feature cantilevered balcony and 2 linear skylight slots that bring light deep into the heart of the east-west-facing home. Birch-faced plywood features internally in both wall cladding and joinery, and a feature marble island of blues and greens evokes the sea.

Read more
06.

elizabeth st warehouse is a contemporary officer conversion of a red brick warehouse building in the heart of the northern Melbourne CBD. Located next to our City Gable, the design maximises its impact on the streetscape through a considered reworking of the facade, creating a new and layered architectural language of recessed, protruding and sky-windows united by the black steel fames anchoring them to the facade.

Read more
07.

Located neatly in their podium garden roofscapes, and at the height of the tree canopy, the houses are staggered on the podium with asymmetrical gables, and feature expansive double-height outlook to the Cathedral Ranges. 

Read more
08.

Polyglot is not corporate, it is not slick. It is not a shiny-cool-new-wall-ceiling-floor office fitout. Neither is it a normal warehouse conversion; curated heritage polished up alongside detailed contemporary intervention. Instead it is a true palimpsest, an insertion into a heritage space that through careful zoning and layout of a design parti enhances what is there with what has been added, achieving maximum impact on the tightest of budgets.

Read more
09.

Blue Ivy House is a deep response to the design personality of the semi-retired clients, rejecting polite conservatism and instead reflecting their deep appreciation for art and literature.

Read more
010.